Βασίλης Ίσσαρης : «Δεσμεύομαι ότι δεν θα μπει ούτε μία ανεμογεννήτρια στα Σκούρτα»!

Απόλυτος και αρνητικός στο θέμα εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στα Δερβενοχώρια και συγκεκριμένα στη θέση «Ρόκανι» των Σκούρτων είναι ο Πρόεδρος του εν λόγω Δ.Δ., κ. Βασίλης Ίσσαρης. «Δεσμεύομαι ότι δεν θα μπει ούτε μία ανεμογεννήτρια στα Σκούρτα«, δήλωσε στην εφημερίδα μας και φέρεται αποφασισμένος να μην μείνει σε δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος των Σκούρτων, κ. Βασίλης Ίσσαρης

Ο Πρόεδρος των Σκούρτων, κ. Βασίλης Ίσσαρης, ένα χρόνο σχεδόν μετά την εκλογή του στο αξίωμα με συντριπτική πλειοψηφία έναντι των «αντιπάλων» του, έχει ξεκινήσει σπουδαίο έργο στο χωριό. Πήρε την τολμηρή απόφαση να περιφράξει τα «αλώνια», να πετάξει έξω τους καταπατητές και να δώσει τέλος στις διεκδικήσεις της δημόσιας περιουσίας από ορισμένους πονηρούς….

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα «αλώνια» στα Σκούρτα είναι ένας τεράστιος χώρος στην είσοδο του χωριού, που προέρχεται από δωρεές των κατοίκων, οι οποίοι τα παλιά χρόνια έκαναν εκεί «ντουγιένι», δηλαδή αλώνιζαν τους καρπούς τους με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Κάθε κάτοικος είχε το δικό του χώρο και την εποχή του θερισμού, στα αλώνια, γινόταν η γιορτή της συγκομιδής. Η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε σε εγκατάλειψη τα αλώνια και η πλειοψηφία των κατοίκων των Σκούρτων δώρισαν το χώρο που τους ανήκε στην Κοινότητα του χωριού τους. Κάποιοι πονηροί και μαυρόψυχοι δεν το έκαναν και θυμήθηκαν εκ των υστέρων να ξεκινήσουν δικαστικούς αγώνες για να διεκδικήσουν λίγα μέτρα στα αλώνια. Κάποιοι πληρώθηκαν, αλλά διεκδικούν εκ νέου, κάποιοι πούλησαν την κοινοτική περιουσία, κάποιοι έχτισαν πάνω σ’ αυτήν και το θέμα διαιωνίζεται δεκαετίες τώρα μετέωρο σε βάρος της πλειοψηφίας των δωρητών και της δημόσιας περιουσίας.

Αλλά μέχρι εδώ! Ο νέος Πρόεδρος των Σκούρτων απέδειξε ότι είναι ο Πρόεδρος των μεγάλων αποφάσεων και ξεκίνησε περίφραξη και οριοθέτηση των αλωνιών που μπορούν να γίνουν το μεγαλύτερο πάρκο της Βοιωτίας αν αξιοποιηθούν κατάλληλα. Πρόκειται για ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει χρόνια τώρα, αλλά κανένας δεν τολμούσε να το κάνει πράξη. Ο κ. Ίσσαρης, κι αυτό είναι προς τιμήν του, χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος και αντιδράσεις το ξεκίνησε και θα το ολοκληρώσει ώστε το θέμα αυτό να λήξει οριστικά. Αρκεί ο κ. Πρόεδρος να μη φοβηθεί να βάλει το «μαχαίρι στο κόκκαλο» και να πάρει πίσω όλα τα καταπατημένα κομμάτια που ανήκουν στα αλώνια (ακόμα κι αυτά που κάποιοι πονηροί τα πούλησαν και οι νέοι ψευτοϊδιοκτήτες τους τα περιέφραξαν ή αυτά που κάποιοι τα οικειοποιήθηκαν παράνομα και έχτισαν πάνω τους) και να τα επιστρέψει στην Κοινότητα Σκούρτων και στους κατοίκους του χωριού, που είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.

Σ’ αυτά τα σημεία έχει οριστεί να μπουν οι νέες ανεμογεννήτριες στο Ρόκανι. Θα το επιτρέψουμε;

Ο Πρόεδρος των Σκούρτων, κ. Βασίλης Ίσσαρης, έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα που ανέκυψε το τελευταίο διάστημα. Η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας έδωσε έγκριση για την τοποθέτηση τριών τεράστιων ανεμογεννητριών στη θέση Ρόκανι των Σκούρτων, σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Οι αδηφάγες εταιρίες που βάζουν ανεμογεννήτριες δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα και βρήκαν τα Δερβενοχώρια ως τον πιο εγκατελειμμένο και πρόσφορο τόπο για να το κάνουν! Ο Πρόεδρος έκανε σημαντικές δηλώσεις στην εφημερίδα και δήλωσε ότι «δεσμεύομαι ότι δεν θα μπει ούτε μία ανεμογεννήτρια στα Σκούρτα«!!! Ο κ. Ίσσαρης είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Σκούρτα και ζητάει τη συμπαράσταση όλων των κατοίκων για να το κάνει πράξη. Χρειάζεται ομοψυχία, οργάνωση, αγώνας και συντονισμένη προσπάθεια για να μην επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση στον τόπο. Πρέπει ΟΛΟΙ οι Δερβενοχωρίτες να σταθούμε στο πλευρό του Προέδρου των Σκούρτων και να τον βοηθήσουμε να σώσει τον τόπο από την καταστροφή.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Τανάγρας έχει κινηθεί νομικά κατά της εταιρίας που σκοπεύει να κάνει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Περιμένουμε ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τανάγρας!!!

Επίσης, είναι απορίας άξιο που η Περιφέρεια και συγκεκριμένα ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, η χωρική αντιπεριφερειάρχης κα Παπαθωμά που υπερψηφίζεται στα Δερβενοχώρια, καθώς και ο κ. Κώστας Μπακομήτρος, τηρούν «σιγήν ιχθύος» για το θέμα των ανεμογεννητριών στα Δερβενοχώρια, τα οποία με την άδεια, την ψήφο και την ανοχή τους μετατράπηκαν σε ανεξέλεγκτο αιολικό πάρκο. Τους προκαλούμε να απαντήσουν και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Ο κ. Ίσσαρης είναι ένας άνθρωπος με πυγμή και θέληση. Είναι ο Πρόεδρος των μεγάλων αποφάσεων. Είναι ο άνθρωπος που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Η εφημερίδα θα σταθεί στο πλευρό του και θα τον στηρίζει σε όλες τις αποφάσεις που παίρνει για το καλό της περιοχής μας.

Μακάρι και οι άλλοι Πρόεδροι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να πολεμήσουν την παρακμή και την εκμετάλλευση του τόπου μας.

Σχολιάστε